Apelul investitorilor în criptomonede pentru Elon Musk: Nu mai posta pe Twitter!

  • 25 Mai 2021 08:56
Apelul investitorilor în criptomonede pentru Elon Musk: Nu mai posta pe Twitter!

Prețurile criptomonedelor au scăzut cu peste 40% în ultimele săptămâni. Elon Musk, fondatorul Tesla, nu este singurul motiv pentru acest lucru, dar a avut cu siguranță o infuență. Investitorii în monede digitale îi spun acum să nu mai posteze pe Twitter, pentru că postările lui creează instabilitate pe o piață deja volatilă, relatează CNN, citat de digi24.ro.

La emisiunea „Saturday Night Live”, Musk a glumit că moneda dogecoin este o „păcăleală”. A scris și că minarea de bitcoin nu e bună pentru mediu. Acestea și alte postări pe rețelele sociale i-au făcut pe mai mulți investitori în critomonede să-l roage să înceteze cu postările pe Twitter și să se concentreze mai mult pe producția de mașini, scrie sursa citată.

Fanii Bitcoin s-au săturat să vadă că Musk are atât de multă influență asupra fluctuațiilor de preț pe termen scurt ale tuturor criptomonedelor.

„Oamenii care l-au urmat orbește pe Musk au pierdut mulți bani. Poate că s-au ars și nu s-au mai întors în piață”, a spus Alex Mashinsky, CEO și fondator al Celsius, o platformă de criptomonede.

„Comunitatea investitorilor în criptomonede trebuie să fie mai responsabilă privind modul în care explică aceste active și riscurile lor”, a adăugat Mashinsky.

„Comentatorii tot spuneau că nu vom mai vedea niciodată o piață în scădere pentru bitcoin datorită interesului companiilor precum Square și PayPal. Când auzi asta trebuie să te îngrijorezi”, a mai spus el.

Investitorii și analiștii sunt mai ales supărați de faptul că toate criptomonedele au crescut și au scăzut odată cu bitcoin și dogecoin, monedele despre care a vorbit Musk. Unii investitori în criptomonede sunt, de asemenea, enervați că doar un comentariu de la Musk poate modifica prețurile atât de mult.

„Musk este foarte calculat. Oamenii sunt supărați”, a spus Eloisa Marchesoni, consultant în criptomonede.

Tesla nu a răspuns la solicitările CNN de a vorbi despre despre opiniile lui Musk despre bitcon, dogecoin și alte criptomonede. Dar Musk nu a tăcut pe Twitter - și, deocamdată, pare să favorizeze creșterea prețurilor.

Într-un tweet postat luni dimineață, Musk a distribuit o parodie a afișului filmului „Jaws”. Un dolar mototolit înlocuia înotătorul pe cale să fie atacat, iar rechinul a fost înlocuit cu un câine uriaș. Titlul afișului era DOGE, iar sub el scria: „Nu vei mai folosi niciodată dolarul”.

Întrebat de un utilizator de Twitter: „Ce părere ai despre cei care sunt supărați pe tine din cauza criptomonedelor?”, Musk a spus că „adevărata luptă este între fiat (monedele fizice) și cripto. În general, le susțin pe cele din urmă”.

Musk nu este însă singurul motiv pentru scăderea pieței monedelor digitale. La aceasta au contribuit temerile privind reglementări mai stricte în China, unde are loc o mare parte din minarea de bitcoin, precum și anunțul trezoreriei SUA că ar putea impune mai multe taxe asupra criptomonedelor.

Dar postările constante ale lui Musk despre criptomonede pot crea confuzie în rândul investitorilor.

„Încă nu înțeleg care este perspectiva lui Musk asupra dogecoin și cred că nici lumea nu înțelege. De ce crede că este valoros?" a spus Megan Kaspar, director general al Magnetic, o firmă de investiții în criptomonede.â

„Investitorii instituționali sunt foarte atenți și nu cumpără dogecoin doar pentru că Musk îl promovează. Dar investitorii cu amănuntul, pentru care criptomonedele nu sun un job, s-ar putea să nu fie atenți”, a adăugat ea.

Bitcoin și alte criptomonede sunt active relativ tinere în comparație cu acțiunile, obligațiunile, mărfurile fizice și valutele. Majoritatea criptomonedelor vor rămâne cel mai probabil investiții volatile în viitorul apropiat, mai ales dacă Musk nu renunță la postări.

„Există risc pentru criptomonede, iar Musk este imaginea acestuia. Ceea ce spune el contează, cel puțin pentru moment”, a spus Ed Egilinsky, director general al Direxion.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău