Apel politic privind constituirea unui bloc anti-guvernamental: Acest Guvern trebuie să plece imediat

  • 08 Mai 2020 09:00
Apel politic privind constituirea unui bloc anti-guvernamental: Acest Guvern trebuie să plece imediat

Liderul Grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a lansat un apel privind constituirea unui bloc anti-guvernamental. Invitația este adresată grupurilor și fracțiunilor parlamentare de opoziție, precum și deputaților din majoritatea parlamentară care nu sunt de acord cu politicile actualei guvernări.

Într-o declarați a grupului, format din 7 deputați desprinși de la Partidul Democrat, se arată că ”Guvernul a eșuat în gestionarea crizei în domeniul sănătății, provocată de pandemia de COVID-19”. De asemenea, Executivul este criticat pentru anularea Acordului de împrumut cu Federația Rusă, pe care l-a negociat vicios, cu riscuri pentru securitatea economică a Republicii Moldova, precum și pentru că a deraiat de la parcursul pro-european.

”Constatând că Guvernul Chicu a trecut toate liniile roșii, nu știe și nu poate asigura funcționarea țării, acest Guvern trebuie să plece imediat”, se arată în declarația Pro Moldova. Grupul propune învestirea unui alt guvern care să organizeze alegeri prezidențiale libere și corecte, precum și formarea unei noi majorități parlamentare, împotriva ”pericolului dictaturii și al falimentului statului de drept”, după cum se mai arată în declarație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău