APCE. Ana Guțu s-a pronunțat în favoarea votului electronic

  • 29 Ianuarie 2014 15:10
APCE. Ana Guțu s-a pronunțat în favoarea votului electronic

Noile tehnologii trebuie să fie puse în slujba democrației, a declarat miercuri, 29 ianuarie, la Strasbourg în cadrul sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, deputatul Ana Guțu care s-a pronunțat în favoarea votului electronic.

Prezentând avizul comisiei cultură, mass-media și educație pe marginea unei rezoluții cu privire la internet și impactul noilor tehnologii asupra democrației, Ana Guțu a subliniat necesitatea votului electronic în țările care se confruntă cu fenomenul migrației.

”Cred că votul on-line este necesar mai ales pentru țările cu democrații în curs de dezvoltare pentru că aceste state se confruntă cu fenomenul migrației în masă a cetățenilor lor. Trebuie să asigurăm accesul acestora la democrația electorală și să le dăm posibilitatea să voteze” a declarat Ana Guțu.

La sesiunea APCE care se va încheia vineri, pe 31 ianuarie, participă o delegație parlamentară a Republicii Moldova din care mai fac parte deputații Liliana Palihovici, Stella Jantuan, Valeriu Ghilețchi, Anatolie Arhire și Grigore Petrenco.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău