AO EcoContact va organiza expoziția „Redu, refolosește, reciclează - Un mediu curat pentru generațiile viitoare”

  • 31 Mai 19:20
AO EcoContact va organiza expoziția „Redu, refolosește, reciclează - Un mediu curat pentru generațiile viitoare”

La 4 iunie 2024, începând cu ora 14.00, va avea loc inaugurarea expoziției „Redu, refolosește, reciclează - Un mediu curat pentru generațiile viitoare”, organizată de către AO EcoContact și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, dedicată Zilei Mondiale a Mediului, marcată la 5 iunie, anunță AO EcoContact.

 
În cadrul expoziției vor fi expuse desenele elevilor claselor gimnaziale și liceale, câștigători ai concursului desfășurat în perioada 01 martie -22 aprilie curent, în parteneriat cu direcțiile de învățământ din 7 raioane în care activează platformele locale de mediu, (mun. Bălți, r. Fălești, r. Hâncești, r. Ialoveni, r. Ștefan Vodă, r. Căușeni, r. Cahul).
 
Concursul a fost organizat în cadrul Proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, implementat de EcoContact în parteneriat cu Ministerul Mediului, cu suportul financiar al Suediei, și a avut drept scop sensibilizarea și motivarea societății de a face o schimbare în modul de viață spre un trai mai prietenos mediului, precum și creșterea gradului de conștientizare a importanței reducerii, sortării și reciclării deșeurilor în rândul populației.
 
La vernisare vor participa oficiali de stat, reprezentanți ai Ambasadei Suediei, administrația Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, reprezentanți ai AO EcoContact și ai partenerilor: Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu, Agenția Informațională de Stat Moldpres, Teleradio Unda Liberă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Portalul Călătorii cu Gust.
 
Doritorii de a admira lucrările câștigătoare ale concursului Redu, refolosește, reciclează - Un mediu curat pentru generațiile viitoare sunt așteptați la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală începând cu data de 4 iunie curent.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău