Anunțul ANI | Averea adjunctului procurorului general, Ruslan Popov, verificată în urma sesizării depuse de Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției

  • 23 Ianuarie 2020 11:43
Anunțul ANI | Averea adjunctului procurorului general, Ruslan Popov, verificată în urma sesizării depuse de Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a întocmit, la 17 ianuarie, procesul-verbal prin care s-a inițiat controlul privind respectarea regimului juridic al averilor în privința adjunctului procurorului general, Ruslan Popov, în urma sesizării depuse de Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției.

„La 20 ianuarie curent, informația despre inițierea procedurii de control a fost expediată Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției, iar persoana supusă controlului a fost notificată despre inițierea procedurii de control. La moment, inspectorul de integritate se află în procedura de acumulare a materialului probator, fiind solicitate în acest sens materiale și din cadrul Procuraturii Generale”, precizează reprezentanții ANI.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că a transmis Autorității Naționale de Integritate raportul adjunctului său, Ruslan Popov, care a fost vizat în investigația „Latifundiarul de la șefia Procuraturii Generale” realizată de portalul Anticoruptie.md.

El solicită instituției ca materialele să fie examinate „conform competenței”. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, Ruslan Popov insistă, în raportul său, asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit a familiei și automobilelor Hyundai Santa Fe ale lui și soției, nu-i aparțin lui, ci părinților, familiei fratelui, precum și socrilor.

Menționăm că portalul Anticorupție.md publică o investigație întitulată ”Latifundiarul de la șefia Procuraturii Generale”, despre afacerile procurorului general-adjunct, Ruslan Popov. Potrivit sursei citate, procurorul și-a organizat în mai puțin de patru ani o afacere de perspectivă în domeniul agriculturii, pe care a înregistrat-o pe numele tatălui său, un simplu pensionar din satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni. Omul legii nu recunoaște că afacerea îi aparține, în schimb declară că este ajutat de părinții pensionari, care întreaga viață au avut un trai modest. Oamenii din sat și chiar angajații susțin că afacerea este a procurorului.  Este vorba de o livadă care se întinde pe o suprafață de circa o sută de hectare. Afacerea este înregistrată juridic în 2015, ca Gospodăria Țărănească Alexandru Popov, pe numele tatălui procurorului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău