Anunț IMPORTANT | Măsurile întreprinse de Ambasada României în R.Moldova, în contextul răspândirii COVID-19. Programările pentru prestarea de servicii consulare au fost anulate

  • 14 Martie 19:12
Anunț IMPORTANT | Măsurile întreprinse de Ambasada României în R.Moldova, în contextul răspândirii COVID-19. Programările pentru prestarea de servicii consulare au fost anulate

Ambasada României în Republica Moldova informează că în contextul evoluției pandemiei de SARS COV 2 (Covid-19) (Coronavirus) și a măsurilor adoptate de România și Republica Moldova privind protecția sănătății populației, s-au decis următoarele măsuri pe linia serviciilor consulare acordate la Ambasada României la Chișinău, Consulatul General al României la Bălți, Consulatul General al României la Cahul și Biroul consular de la Ungheni, începând cu 16 martie 2020, astfel:

  • Programările pentru prestarea de servicii consulare au fost anulate, din cauza faptului că activitatea de lucru cu publicul la oficiile consulare din Republica Moldova a fost restricționată.
  • Pentru acordarea de asistență consulară în situații deosebite sau servicii consulare urgente, temeinic justificate, determinate de necesități deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autoritățile locale în contextul pandemiei etc.), întregul personal consular rămâne la dispoziția cetățenilor români.
  • În concordanță cu măsurile impuse de către autoritățile locale, facem apel la înțelegerea dumneavoastră privind situația excepțională și vă adresăm rugămintea de a urmări și respecta în continuare recomandările acestora.
  • Depășirea cu succes a acestei situații delicate pentru toți, cu mare grad de expunere, depinde de buna cooperare dintre instituții și cetățeni.
  • Informații privind serviciile consulare, programul oficiilor consulare, precum și numerele de telefon la care puteți primi asistență consulară pot fi găsite aici:

http://www.mae.ro/romanian-missions

https://informatiiconsulare.ro/mae/

https://www.econsulat.ro/

  • Reluarea programului de lucru normal cu publicul va fi anunțată atât pe pagina de internet a misiunii diplomatice și oficiilor consulare, cât și prin notificare în contul dumneavoastră de pe econsulat.ro

Reiterăm faptul că măsurile de mai sus au caracter temporar și sunt o dovadă a respectului și preocupării pe care le împărtășim pentru sănătatea dumneavoastră. Facem apel la calm și responsabilitate civică atunci când situația va impune să apelați în această perioadă la un serviciu consular din partea misiunilor diplomatice ale României de pe teritoriul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:2,6 m/s
Wed
13
Thu
15
Fri
15
Sat
16
Sun
16

Curs oficial BNM 26 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3244 0.0321
USD 17.7272 0.0335
RON 3.9914 0.0079
UAH 0.6595 -0.0028
RUB 0.2478 0.0013
Arhivă Radio Chișinău