Anunț de ultimă oră al MAEIE privind piloții moldoveni care au fost ostatici în Afganistan

  • 07 Martie 2019 13:26
Anunț de ultimă oră al MAEIE privind piloții moldoveni care au fost ostatici în Afganistan

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că cei doi cetățenii moldoveni, Lionel Buruiană și Mihai Crihan, care au fost deținuți ostatici timp de 3 ani și 6 luni în Afganistan, au ajuns astăzi în Republica Moldova.

„Pentru moment  Lionel Buruiană și Mihai Crihan se află în îngrijirea autorităților statului, care întreprind demersurile legale și administrative pentru asigurarea condițiilor de reintegrare a lor. Starea de sănătate a celor doi piloți este una bună, însă ei vor rămâne o perioada sub supravegherea medicilor și protecția autorităților statului care gestionează cazul lor”, se precizează în comunicatul Ministerului. 

Cei doi cetățeni moldoveni au fost capturați de talibani în Afganistan în anul 2015. Președintele Igor Dodon a anunțat la 11 februarie că aceștia au fost eliberați și se află în Rusia, iar premierul Pavel Filip a afirmat că Rusia s-ar fi implicat în negocierile privind scoaterea lor din captivitate, ceea ce a dus la blocarea acestora. 

De asemenea, MAEIE a sesizat mai multe organizații internaționale privind acțiunile inadmisibile ale Federației Ruse în cazul celor doi piloți moldoveni eliberați din prizonierat din Afganistan și transportați la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău