Anul Centenarului Marii Uniri va fi marcat și în Hotelul de geață de la Bâlea Lac

  • 29 Octombrie 2018 15:04
Anul Centenarului Marii Uniri va fi marcat și în Hotelul de geață de la Bâlea Lac

Anul Centenarului Marii Uniri va fi marcat și în gheață, în singurul Hotel de gheață din România care se ridică, în fiecare iarnă, la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine în Munții Făgăraș.

Anul Centenarului Marii Uniri va fi marcat și în gheață, în singurul Hotel de gheață din România care se ridică, în fiecare iarnă,  la Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine în Munții Făgăraș.

Construcția Hotelului de gheață va începe chiar de 1 Decembrie, cu un eveniment special dedicat Zilei Naționale, la 100 de ani ai României moderne.

Administratorii speră ca, până atunci,  să fie destulă zăpadă pe crestele Munților Făgăraș și mai ales suficient de frig încât Lacul Bâlea să fie acoperit cu un strat gros de gheață, pentru că de-aici vor fi tăiate uriașele blocuri de gheata, de peste 70 kg,  cu care se vor ridica zidurile hotelului. Iar apoi și cele trei igluuri și biserica de gheață care, împreună,  atrag, in fiecare iarnă, mii de turiști la Bâlea Lac.   

Designul si decorațiile din interior, anul acesta vor fi altele, iar una din teme va fi Centenarul Marii Uniri. Astfel,  salonul mare din mijlocul construcției, unde se află și restaurantul de gheață, va purta numele Regelui Ferdinand I al României, monarhul Marii Uniri, care va avea si o sculptură în gheață, în mărime naturală.

Lucrările vor fi contracronometru. Indiferent de vreme, pe viscol sau ger, muncitorii vor trebui sa termine construcția în doar 3 săptămâni,  pentru ca din 22 decembrie să poată fi gazduiți primii turiști. Și sunt mulți , mai ales străini, care și-au făcut deja rezervări pentru o noapte între ghețuri. Pentru perioada Crăciunului  mai sunt câteva camere libere, dar de Revelion tot Hotelul de gheață de la Bâlea Lac este rezervat.

Dacă salonul de gheață va fi decorat cu simboluri ale Marii Uniri, cele 16 camere vor avea tema Munții Făgăraș.  Astfel turiștii vor putea alege să doarmă în camera Vârful Modoveanu sau Negoiu, cele mai înalte piscuri ale României, Rezervația Arpășel, Poiana Neamțului, camera Lacul Avrig sau Lacul Doamnei, Șaua Caprei sau Cabana Podragu. Toate vor fi decorate cu sculpturi în gheață care îi vor duce pe turiști, măcar cu gândul, spre alte frumoase locuri din cei mai înalți munți ai României.

In premieră pentru Hotelul de gheață, în acest sezon va fi lansat un parfum exclusivist, special creat pentru acest inedit proiect de marketing de la Bâlea Lac . Se va numi “Frozen Love”, în traducere “Iubire Înghețată”, si este realizat în Germania de mica firmă a doamnei Astrid Friedrich, o săsoaică  originară din Mediaș care a plecat din România în urmă cu 35 de ani.  Asa că, în această iarnă,  turiștii vor putea pleca și cu o amintire frumos mirositoare de la Hotelul de gheată de la Bâlea Lac, un obiectiv unic în această parte de Europă. 

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău