Antreprenorii autohtoni sunt invitați să își expună produsele în cadrul celei mai mari expoziții naționale „Fabricat în Moldova”
-
23 Noiembrie 2022 14:03
După doi ani de pauză din cauza pandemiei de COVID și războiului din Ucraina, organizatorii expoziției ”Fabricat în Moldova”, anunță înregistrarea la cea de-a XX-a ediție, programată pentru 1 - 5 februarie 2023. Ediția de anul viitor a expoziției se va desfășura sub genericul „Fabricat în Moldova, Fabricat pentru tine”.
Produse agroindustriale, alimentare, băuturi, mobilă, mărfuri de larg consum și textile, fabricate în Republica Moldova, vor putea fi apreciate în cadrul celei de-a XX-a ediții a expoziției „Fabricat în Moldova”, care se va desfășura la Centrul Expozițional „Moldexpo” din capitală. Peste 20 de consilii raionale și-au anunțat deja prezența în stand comun, inclusive șapte delegații internaționale din România, Italia, Spania, Franța, Egipt, Turcia și Belgia.
Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, vor fi organizate un șir de acțiuni, menite să stimuleze activitatea producătorilor autohtoni:
„Va vea loc un for internațional pe domeniul agroalimentar, în special – în domeniul vitivinicol, la care vor participa producători din șapte țări. Este vorba despre România, Italia, Spania, Belgia, Franța, Polonia și Turcia. CCI a lansat deja invitații partenerilor externi și avem confirmări a opt delegații oficiale care vor vizita standurile producătorilor autohtoni, și aici vreau să scot în evidență partenerii noștri fideli: România, Italia și Spania”, a declarat Sergiu Harea.
Produsele moldovenești, exportate pe piețele europene sunt apreciate pentru calitate și gust, a declarat secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, dar este nevoie de solidaritate și coeziune pentru o mai bună promovare a acestora.
„Guvernul Republicii Moldova prin intermediul Ministerului Agriculturii, va susține în continuare, atât producătorul autohton, vorbim aici de producătorii din domeniu, cât și evenimentele care promovează antreprenorii din țara noastră. Pentru noi este foarte important ca acei producători care s-au lansat în agricultură, industrie alimentară, în export cu produse agroalimentare autohtone, să fie promovați.”, a spus Vasile Șarban.
Pentru a încuraja antreprenorii să participe la expoziție, statul vine cu o serie de facilități și subvenții, susține reprezentanta Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Rodica Crudu.
„Venim și acum cu același suport - rambursarea IMM-urilor care vor participa la expoziție. Este vorba despre 100% taxa de participare, care nu trebuie să depășească suma de 3000 lei fără TVA și mai venim cu rambursarea a 50% din cheltuielile pentru amenajarea spațiului expozițional, aici suma nu trebuie să depășească 5000 lei”, a precizat Rodica Crudu.
Data limită de depunere a solicitărilor de participare la expoziție este 15 ianuarie 2023. Formularele completate urmează a fi depuse la Direcția Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.