Antony Blinken va participa săptămâna viitoare la reuniunea ministerială a NATO, la Bruxelles

  • 19 Martie 2021 14:44
Antony Blinken va participa săptămâna viitoare la reuniunea ministerială a NATO, la Bruxelles

Secretarul de stat american, Antony Blinken, se va deplasa la Bruxelles săptămâna viitoare pentru a participa la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre NATO și pentru discuții cu oficialități ale Uniunii Europene, a anunțat vineri Departamentul de Stat, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

La reuniunea ministerială a Alianței Nord-Atlantice, ce va avea loc în 23 și 24 martie, miniștrii de externe vor discuta despre schimbările propuse pentru organizația transatlantică, despre temerile referitoare la Rusia și China, despre securitatea cibernetică și schimbările climatice, dar și despre alte subiecte.

De asemenea, Blinken se va întâlni cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, care este și vicepreședinte al Comisiei Europene.

''Întâlnirile de la Bruxelles reafirmă angajamentul Statelor Unite față de aliații și partenerii noștri europeni cu privire la agenda noastră comună'', a menționat Departamentul de Stat într-o declarație.

Vizita lui Antony Blinken la Bruxelles are loc la câteva săptămâni după preluarea mandatului de președintele democrat Joe Biden și intervine după patru ani de retorică dură a fostului președinte republican Donald Trump față de Alianță.

Trump a acuzat în mod constant statele membre europene ale NATO că nu alocă suficiente fonduri pentru propria apărare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău