Antony Blinken către Serghei Lavrov, la summitul G20: „Ucraina nu este țara voastră. Grâul ei nu este grâul vostru”

  • 08 Iulie 2022 13:08
Antony Blinken către Serghei Lavrov, la summitul G20: „Ucraina nu este țara voastră. Grâul ei nu este grâul vostru”

Secretarul de stat american Antony Blinken i s-a adresat vineri ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, cerându-i ca Rusia să permită exportul cerealelor din Ucraina. Șeful diplomației americane spune că Rusia a auzit în timpul reuniunii G20 un „cor de apeluri al lumii întregi” pentru a pune capăt războiului în Ucraina.

„Ceea ce am auzit deja astăzi este un important cor al lumii întregi, nu doar al SUA (...) pentru ca agresiunea (Rusiei în Ucraina) să înceteze”, a declarat Antony Blinken în fața jurnaliștilor, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Secretarul de stat american s-a adresat omologului său rus în timpul discuțiilor în spatele ușilor închise care au avut loc la reuniunea G20 din Bali, cerând ca Moscova să permită livrările de cereale din Ucraina.

„Mă adresez colegilor noștri ruși: Ucraina nu este țara voastră. Grâul ei nu este grâul vostru. De ce blocați porturile? Trebuie să lăsați grâul să iasă” din porturi, i-a spus Blinken lui Serghei Lavrov, cu care a refuzat să aibă o întrevedere separată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău