Antony Blinken ajunge mâine în România. Capacitatea și de a consolida reziliența în Republica Moldova, pe agenda reuniunii miniștrilor de externe NATO

  • 27 Noiembrie 2022 10:59
Antony Blinken ajunge mâine în România.  Capacitatea și de a consolida reziliența în Republica Moldova, pe agenda reuniunii miniștrilor de externe NATO

Secretarul de stat Antony J. Blinken se va afla în România, în perioada 28 - 30 noiembrie, pentru a participa la Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO, informează Ambasada SUA la București.

Potrivit sursei citate, reuniunea de la București se va concentra pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, punerea în aplicare a noului concept strategic al NATO, securitatea energetică, protecția infrastructurii critice și eforturile NATO de a construi capacitatea și de a consolida reziliența în Republica Moldova, Georgia și Bosnia și Herțegovina.

De asemenea, secretarul de stat Antony J. Blinken și prim-ministrul român Nicolae Ciucă vor vizita expoziția "Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic", un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice și culturale dintre poporul român și cel american.

Oficialul american va mai avea întrevederi separate cu președintele Klaus Iohannis, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău