Anticorupție.md | Maia Sandu critică dur activitatea CNA-ul condus de fostul consilier al lui Dodon, Ruslan Flocea (Revista presei)

  • 05 Noiembrie 2021 09:35
Anticorupție.md | Maia Sandu critică dur activitatea CNA-ul condus de fostul consilier al lui Dodon, Ruslan Flocea (Revista presei)

Maia Sandu critică dur activitatea CNA-ul condus de fostul consilier al lui Dodon, Ruslan Flocea. Ce se pregătește în Parlament pentru conducerea instituției, scrie portalul Anticorupție.md. Președinta Maia Sandu a declarat, joi seara, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune că CNA nu a reușit niciun rezultat notabil în lupta cu corupția în ultimii ani și că, în mod normal, aceasta ar avea foarte mult de lucru. Șefa statului a adăugat că Parlamentul se va reuni săptămâna viitoare și va evalua activitatea CNA-ul condus de fostul consilier prezidențial al lui Igor Dodon, Ruslan Flocea. Încă din luna septembrie, Parlamentul a votat posibilitatea inițierii de către legislativ a controlului parlamentar asupra activității CNA pentru a monitoriza activitatea acestei instituții, amintește Anticorupție.md.

În Ziarul de Gardă, puteți citi detalii noi despre dosarul angajărilor fictive din poliție în care sunt vizați, printre alții, fostul șeful al Inspectoratului General al Poliției Alexandru Pânzari și Dorin Damir, finul oligarhului Vladimir Plahotniuc. În instanță, Pânzari, numit în funcție în perioada guvernării Partidului Democrat din Moldova a spus că l-a angajat pe finul lui Plahotniuc în poliție, ca agent sub acoperire, pentru ca acesta să-și documenteze nașul.

În pagina Exclusiv a ZdG găsiți un dialog purtat cu trei specialiști în sănătate olandezi veniți în R. Moldova pentru a instrui personalul medical. Aflați ce i-a șocat și de ce nu și-ar dori să ajungă pe o masă de operație în spitalele din R. Moldova.

Tot în Ziarul de Gardă citiți ce cred experții despre noul contract privind furnizarea gazelor naturale semnat de Moldovagaz și Gazprom și cât estimează aceștia că vor plăti cetățenii.

Criza energetică și cea pandemică au demonstrat că Uniunea Europeană nu lasă la greu Republica Moldova, spune secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu. În contextul crizei energetice, oficialul atrage atenția că, până la expirarea contractului cu Gazprom, guvernanții de la Chișinău ar trebui să diversifice sursele de aprovizionare cu gaze naturale ale țării, pentru a evita o nouă criză energetică peste 5 ani, notează IPN. Secretarul de Stat Adrian Dupu a salutat solidaritatea exemplară de care a dat dovadă atât Uniunea Europeană, cât și Kievul în raport cu Republica Moldova, ajutând-o să depășească criza energetică. În luna octombrie, atât Ucraina, cât și România au oferit Republicii Moldova volume de gaze naturale pentru a menține presiunea în rețea, iar Comisia Europeană a oferit Chișinăului 60 de milioane de euro pentru a gestiona criza energetică.

Criza gazelor: ce putem învăța din „războaiele gazelor” – Veridica.ro scrie despre cazul Ucrainei. Rusia a folosit întotdeauna gazele drept armă, iar Ucraina a fost întotdeauna o țintă a agresiunii energetice a Kremlinului. Evenimentele din toamna lui 2021 în Europa ne îndeamnă să privim în urmă, la celelalte așa-numitele „războaie ale gazelor” și la impactul acestora, pentru a putea prevedea cu mai multă acuratețe viitoarele acțiuni ale Rusiei și pentru a îi înțelege tacticile și motivațiile. Statutul relațiilor dintre Rusia și Ucraina în sectorul energetic a fost întotdeauna un test de turnesol pentru relația lor per ansamblu.

Terci cu viermi la o grădiniță din capitală. Cine se face vinovat de produsele neconforme care ajung pe masa copiilor, titrează Gazeta de Chișinău. Autoritățile pasează responsabilitățile și vina de la unul la altul, iar pe masa copiilor ajung în continuare produse de proastă calitate. În Republica Moldova nu există nicio autoritate care să limiteze accesul agenților economici sancționați, incluși în lista neagră a achizițiilor publice, la participarea și distribuirea produselor alimentare în instituțiile de învățământ. Soluția e simplă: o nouă denumire de firmă înregistrată pe o altă persoană și businessul prinde o nouă viață, constată publicația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
1,63
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Fri
4
Sat
3
Sun
1
Mon
1
Tue
0
Arhivă Radio Chișinău