Anticipate | Eugen Tomac a făcut apel la cetățenii R. Moldova să iasă duminică la vot pentru a scăpa de influența Moscovei

  • 07 Iulie 2021 09:30
Anticipate | Eugen Tomac a făcut apel la cetățenii R. Moldova să iasă duminică la vot pentru a scăpa de influența Moscovei

Eurodeputatul român Eugen Tomac a făcut apel marți, în cadrul unei intervenții în plenul Parlamentului European (PE) reunit la Strasbourg, la cetățenii Republicii Moldova să iasă duminică la vot pentru a scăpa de influența Moscovei și a mai spus că UE trebuie să-și regândească întreaga arhitectură pentru combaterea dezinformării, scrie Agerpres.

"Eu cred că ne aflăm în plin război, un război cu arme non-militare, pentru că ceea ce se întâmplă în prezent știm foarte bine. Ei creează știri false, ei dezinformează, ei manipulează, Putin suspendă oricând drepturile omului atunci când interesul i-o dictează, subminează democrația și răspunsul nostru trebuie să fie foarte dur", a spus eurodeputatul ales pe lista Partidului Mișcarea Populară (PMP) și care face parte din grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European.

El a subliniat că, în opinia sa, trebuie regândită întreaga arhitectură a Uniunii în ceea ce privește apărarea în fața dezinformării.

"Avem nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării și apărarea democrației. Avem nevoie de un fond de un miliard de euro pentru apăra presa liberă din statele asociate și statele membre", a mai spus Tomac.

"Trebuie să luptăm pentru că mă uit că pe 11 iulie sunt alegeri în Republica Moldova, un stat asociat Uniunii Europene. Putin personal a creat partide și 20 de instituții media prin care încearcă să țină acest stat în zona sa de influență. Trebuie să facem mai mult și fac apel pe această cale către cetățenii Republicii Moldova să iasă duminică la vot pentru a scăpa de influența Moscovei", a conchis eurodeputatul PPE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău