Anticipate | Cheltuielile raportate de concurenții electorali în campania pentru alegeri

  • 14 Iunie 2021 09:15
Anticipate | Cheltuielile raportate de concurenții electorali în campania pentru alegeri

Concurenții electorali au raportat până acum în campania pentru alegerile parlamentare anticipate cheltuieli de aproape 12 milioane de lei, potrivit unei sinteze realizate de portalul specializat www.alegeri.md.

Cei mai mulți bani a cheltuit Blocul lui Renato Usatîi – 5 milioane 398 de mii de lei sau 46 la sută din totalul cheltuielilor competitorilor care au prezentat rapoarte la Comisia Electorală Centrală.

Partidul Acțiune și Solidaritate a raportat 2 milioane 339 de mii de lei ceea ce constituie 20 la sută din total. Urmează Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cu un milion 18 mii (9%) și Partidul Șor cu 970 de mii de lei (8%).

Partidul Democrat a avut cheltuieli de campanie în sumă de 748 de mii de lei, iar Platforma Demnitate și Adevăr a cheltuit 441 de mii de lei.

Cinci din cei 17 concurenți electorali înregistrați au raportat zero cheltuieli sau nu au prezentat deocamdată dări de seamă financiare.

Amintim că în cel de-al treilea raport al Promo-Lex de monitorizare a alegerilor care cuprinde perioada 26 mai – 8 iunie, Asociația a constatat cheltuieli neraportate de către concurenții electorali de aproape două milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău