Anticipate | CEC a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinele de vot pentru ultimii 5 potențiali concurenți electorali

  • 12 Iunie 2021 17:36
Anticipate | CEC a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinele de vot pentru ultimii 5 potențiali concurenți electorali Foto: cec.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit în această după-amiază, prin tragere la sorți, ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot pentru ultimii 5 potențiali concurenți electorali. Aceștia au depus documentele de înregistrare ieri, 11 iunie.

Astfel, cu numărul 20 în buletinul de vot s-ar putea situa Partidul Politic „Partidul Schimbării”. Partidul Politic Noua Opțiune Istorică, care recent și-a schimbat denumirea în Partidul Alternativă și Șanse (PAȘ) ar putea fi al 21-lea, urmat de Partidul Oamenilor Muncii - 22, și doi candidați independenți - Ion Stegărescu și Veaceaslav Valico, respectiv pozițiile 23 și 24.

Potrivit CEC, în conformitate cu prevederile legislației electorale, Comisia va examina dosarele depuse și va decide asupra înregistrării sau neînregistrării candidaților desemnați, în decursul a cel mult 7 zile de la data primirii actelor.

Amintim că vineri, 11 iunie, s-a încheiat perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea în calitate de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Pentru scrutinul din 11 iulie 2021 au fost înregistrați 17 concurenți electorali, iar alte 7 dosare se află în proces de examinare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău