Anticipate | CALC condamnă decizia CEC privind deschiderea a doar 139 secții de votare în străinătate

  • 07 Iunie 2021 11:34
Anticipate | CALC condamnă decizia CEC privind deschiderea a doar 139 secții de votare în străinătate

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte condamnă decizia Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea a doar 139 secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, pe care o consideră ilegală și iresponsabilă.

Reprezentații societății civile solicită CEC să-și modifice în mod urgent hotărârea și să aplice cu bună-credință cele trei criterii prevăzute în Codul Electoral pentru stabilirea a cel puțin 150 secții de votare peste hotare, cu posibilitatea majorării numărului acestora în cazul în care Ministerul de Externe sau Guvernul va pune la dispoziția CEC resurse financiare suficiente în acest scop.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de membrii Coaliției, Comisia Electorală Centrală nu a ținut cont de cele trei criterii prevăzute de Codul Electoral pentru stabilirea secțiilor de votare peste hotare. „Dezacordul CEC cu criteriile stabilite de legiuitor pentru constituirea secțiilor de votare peste hotare, sau lipsa de claritate a acestora, nu îndreptățește Comisia să le excludă de la aplicare”, se arată în declarație.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău