ANSP: În perioada sărbătorilor pascale, cetățenii sunt îndemnați să mențină o alimentație echilibrată, pentru a evita indigestiile

  • 29 Aprilie 20:00
ANSP: În perioada sărbătorilor pascale, cetățenii sunt îndemnați să mențină o alimentație echilibrată, pentru a evita indigestiile

În perioada sărbătorilor pascale, cetățenii sunt îndemnați să mențină o alimentație echilibrată, pentru a evita indigestiile sau intoxicațiile alimentare. Recomandarea a fost făcut astăzi de șefa Secției nutriție a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Ana-Maria Racu, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Astfel, persoanele au fost îndemnate să evite consumul abundent de alimente.

„În această perioadă deseori se înregistrează indigestii, acutizarea bolilor cronice și a celor netransmisibile. De aceea, se recomandă ca trecerea de la alimentația vegetariană să fie treptată și să fie menținut un echilibru alimentar. Consumați multe legume și fructe proaspete. Este important ca salatele să fie asezonate cu ulei, în locul maionezei. Țineți cont de o hidratare corespunzătoare. Să nu consumați băuturile dulci și să evitați consumul excesiv de alcool”, a remarcat Ana-Maria Racu.

De asemenea, aceasta a recomandat cetățenilor să aleagă produsele alimentare cu precauție. „Procurați produsele pentru masa de Paști doar din locuri autorizate. Alimentele trebuie păstrate la frigider pentru a preveni intoxicațiile. În timpul preparării, este important ca suprafețele de gătit să fie curate. Alimentele urmează a fi pregătite termic în modul corespunzător”, a menționat Ana-Maria Racu.

În acest an, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele pe 5 mai, iar Paștele Blajinilor - pe 12-13 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Thu
22
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău