ANSA va reduce frecvența controlului fizic și de identitate al mărfurilor alimentare de origine non-animală la frontiera de stat

  • 24 August 2023 18:13
ANSA va reduce frecvența controlului fizic și de identitate al mărfurilor alimentare de origine non-animală la frontiera de stat

Controlul fizic și de identitate al mărfurilor alimentare de origine non-animală, efectuat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, urmează să fie desfășurat mai rar. Modificări în acest sens au fost aprobate de Guvern, scrie Bizlaw.

Potrivit noilor modificări, obiect al controlului de identitate vor constitui 10% din volumul actual, din transporturile de produse alimentare de origine non-animală și produse care sunt utilizate ca ingrediente pentru prepararea alimentelor destinate consumului uman.

Regulamentul prevede, de asemenea, noi puncte de control la frontieră, analiza de risc pentru Programul de supraveghere și control la hotar în domeniul siguranței alimentelor, și lista actualizată a codurilor tarifare ale produselor alimentare de origine non-animală destinate consumului uman supuse controlului pentru siguranța alimentelor.

Modificările au fost inițiate de mediul de afaceri încă în anul 2019. Atunci, antreprenorii susțineau că dacă documentul nu va fi modificat, operatorii economici vor suporta și în continuare cheltuieli nejustificate din cauza imperfecțiuni cadrului normativ. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău