ANSA a participat la cea de-a 91-a Sesiune Generală a Adunării Mondiale a Delegaților WOAH

  • 28 Mai 11:04
ANSA a participat la cea de-a 91-a Sesiune Generală a Adunării Mondiale a Delegaților WOAH

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor participă la cea de-a 91 Sesiune Generală a Adunării Mondiale a Delegaților Oranizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH). Evenimentul se desfășoară în perioada 26-30 mai 2024, la Paris și va reuni reprezentanți ai 183 membri WOAH, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, țări și teritorii observatoare, părți interesate cheie ale WOAH, dar și invitați speciali, informează un comunicat al ANSA.

Delegatul oficial al Republicii Moldova la WOAH este directorul general adjunct al ANSA, Alexandr Manciu, care participă la eveniment alături de șeful Direcției control medicamente de uz veterinar și hrană pentru animale, Victor Pîslaru.

În cadrul Sesiunii vor fi dezbătute și adoptate rezoluții privind sănătatea și bunăstarea animalelor, precum și controlul utilizării medicamentelor de uz veterinar. WOAH va propune un forum pentru sănătatea și bunăstarea animalelor axat pe bolile cu impact global major (Gripa Aviară, Pesta porcină africană, Pesta rumegătoarelor mici etc.).

În acest an Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor celebrează 100 de ani de la constituire. În cadrul sesiunii generale, delegații țărilor membre vor alege un nou director general.

WOAH este o autoritate mondială în domeniul sănătății animale, fondată în anul 1924 ca Oficiu Internațional de Epizootii (OIE), iar în luna mai 2003 a fost redenumită în Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor. Instituția este  concentrată pe prezentarea transparentă a informațiilor despre bolile animalelor, îmbunătățirea sănătății animale la nivel global.

Republica Moldova a aderat la WOAH la data de 29 septembrie 1994, prin Hotărârea Parlamentului nr. 232/1944.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:73 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău