ANSA a solicitat auditul UE pentru a putea exporta produse lactate pe piața europeană

  • 30 Ianuarie 2021 13:22
ANSA a solicitat auditul UE pentru a putea exporta produse lactate pe piața europeană

La finele anului 2020, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a solicitat evaluarea domeniului producerii produselor lactate și efectuarea unui Audit pentru exportul produselor lactate și a produselor compuse pe baza de lapte în Uniunea Europeană, scrie Agrobiznes.md.

Directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici a efectuat o vizită de lucru în raionul Ialoveni la o întreprindere de producere a lactatelor, potrivit sursei citate

Unitatea este specializată în producerea înghețatei și dispune de utilaj și tehnologie modernă, astfel, fiind pregătită pentru a exporta produsele fabricate în Uniunea Europeană.

„Anul 2021 este unul foarte important atât pentru Agenție, cât și pentru mediul de afaceri în contextul misiunilor de Audit DG SANTE care este planificat să se realizez în Republica Moldova. De aceea, anul curent va include și evaluarea domeniului producerii produselor lactate ca urmare a expedierii Chestionarului și solicitării de efectuare a unui Audit pentru exportul produselor lactate și a produselor compuse pe baza de lapte în Uniunea Europeană”, a declarat Vladislav Cotici.

De menționat că, țara noastră nu exportă produse lactate, dar importă cantități mari din țările vecine.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău