ANSA a retras din comerț mai multe loturi de produse de patiserie

  • 13 Iunie 19:06
ANSA a retras din comerț mai multe loturi de produse de patiserie

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a retras din rețeaua de comerț mai multe produse de patiserie neconforme, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, după o sesizare parvenită de la consumatori a fost efectuat controlul inopinat la un importator de produse de patiserie. „În urma controlului, s-a constatat faptul expunerii spre comercializare și vânzarea a 15 loturi de torturi, biscuiți, covrigei și pesmeți cu termenul de valabilitate expirat, dintre care zece loturi de torturi fiind suspecte de modificarea datei de fabricare”, indică ANSA, potrivit sursei citate.

Agenția a supus verificărilor mai multe unități de comerț ce aparțin operatorului din domeniul alimentar, amplasate în raioanele țării. În urma controalelor efectuate de către inspectorii din teritoriu, la fel au fost constatate neconformități cum ar fi: comercializarea produselor de patiserie în lipsa certificatelor de calitate, lipsa asigurării trasabilității acestora etc.

Toate produsele neconforme depistate în urma controalelor au fost retrase din circuitul alimentar și s-au emis prescripții operatorului alimentar de nimicire sau utilizare condiționată a acestor produse. Pe numele operatorului din domeniul alimentar au fost întocmite procese-verbale de contravenție pe fapta constatată.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor solicită operatorilor din domeniul alimentar respectarea prevederilor cadrului legal în domeniul siguranței alimentelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
18,85
Nori împrăștiați
Umiditate:86 %
Vint:5,14 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
19
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău