ANSA a depistat mai multe nereguli la ghereta unde fost agresată fotoreportera Nadejda Roșcovanu

  • 23 Iunie 2017 13:17
ANSA a depistat mai multe nereguli la ghereta unde fost agresată fotoreportera Nadejda Roșcovanu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor s-a autosesizat la cazul de constatare a produsului neconform pus în comercializare la gereta de pe strada Mihail Sadoveanu 19/1 și descoperit de către Nadejda Roșcovanu, fotoreporter la “Jurnal de Chișinău”.

Conform delegației semnate de către șeful Direcției municipale pentru siguranța alimentelor Chișinău, la fața locului s-au deplasat doi inspectori ai Direcției care, în urma controlului efectuat, au constat următoarele: unitatea comercială funcționează în lipsa autorizației sanitar-veterinare, personalul nu dispune de echipament de protecție și n-a trecut controlul medical obligatoriu. Nu sunt respectate condițiile de păstrare a produselor ușor alterabile ( plăcintele cu umplutură de carne, varză și cartofi sunt păstrate la temperatura de 30-33 grade, în timp ce ar trebui păstrate la temperatura de +2-+4 grade C. Pentru aceste produse n-au fost prezentate certificate de confirmare a provinienței și calității. În gheretă au fost depistate produse de origine animală salam (Saleami semiafumat), salam (servilat pastoral), piept de porc condimentat, caviar de somon, - toate cu termen de valabilitate expirat. Pentru aceste produse , de asemenea, n-au fost prezentate certificate ce ar confirma proviniența și calitatea lor. Produsel enumerate au fost retrase din cicuitul comercial, potrivit unui comunicat ANSA.

Pentru încălcările și neconformitățile depistate agentul economic va fi amendat conform Codului Contravențional de la 60 la 150 de unități convenționale. Suma exactă a amenzii va fi stabilită în ședința comisiei de examinare a proceselor verbale, de pe 29 iunie curent.

Amintim că, luni, fotoreportera publicației „Jurnal de Chișinău” Nadejda Roșcovanu a fost bătută cu bestialitate în plină stradă de către proprietarul unui magazin din sectorul Ciocana al Capitalei și de o vânzătoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău