ANSA a depistat mai multe nereguli la comercializarea peștelui proaspăt

  • 23 Mai 2022 15:06
ANSA a depistat mai multe nereguli la comercializarea peștelui proaspăt

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi despre mai multe controale, în ultima perioadă, cu privire la calitatea peștelui proaspăt/refrigerat și congelat, comercializat în unitățile de comerț, în urma cărora au fost depistate neconformități, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, inspectorii Agenției au depistat mai multe neconformități precum: necorespunderea normelor sanitare veterinare privind cerințele de plasare pe piață a produselor de acvacultură, lipsa prețului, lipsa informației cu referire la termenul de valabilitate, producător și alte mențiuni obligatorii pentru informarea consumatorului etc.

„În baza neconformităților depistate au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenții. Totodată, au fost prelevate probe de pește pentru analize de laborator. În urma rezultatelor de laborator, loturile neconforme au fost imediat retrase din comerț. Controalele cu privire la verificarea calității peștelui proaspăt/refrigerat și congelat, comercializat în unitățile de comerț, vor continua”, indică ANSA.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă consumatorilor să procure produse alimentare, mai ales cele ușor perisabile, doar din unități autorizate, care asigură respectarea condițiilor igienice și sanitare, fiind ghidați de următoarele criterii de determinare a prospețimii peștelui: ochi – strălucitori, clari; branhii – culoare deschisă, fără mucus sau cu mucus transparent; suprafața – curată, fără lovituri, nelipicioasă; solzii – culoare naturală, caracteristică speciei, lipiți strâns de corp; carne – fermă, elastică; miros – specific peștelui, fără miros străin, de alterare.

„În cazul depistării produselor neconforme pe rafturile magazinelor sau al prestării serviciilor neconforme, insistați ca acestea să fie retrase din comercializare și solicitați registrul de reclamații pentru a înscrie neconformitățile date. De asemenea, sesizați Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor la numărul de telefon 022-26-46-43, Viber - 067675544 sau la adresa de e-mail: [email protected]”, rezumă un comunicat ANSA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău