ANSA a depistat circa 1600 kg de pui infestat cu Salmonella

  • 24 Iulie 2021 11:50
ANSA a depistat circa 1600 kg de pui infestat cu Salmonella

Inspectorii Subdiviziunii teritoriale Bălți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au depistat la un operator economic un lot de circa 1600 kg de produse neconforme, infestat cu Salmonella Enteritidis, ceea ce prezintă pericol biologic, potrivit unui comunicat al ANSA.

Inspectorii ANSA au prelevat probe din lotul suspect și le-au expediat la două laboratoare acreditate din Republica Moldova. Rapoartele au arătat prezența în carnea supusă examinării a bacteriei Salmonella Enteritidis.

Produsele infectate, au fost încărcate într-o unitate de trasnport specială și, fiind însoțit de inspectorii Direcției de Patrulare Nord a INSP, au fost transportat la locul de nimicire.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează repetat consumatorii că bacteria salmonella este cauza cea mai frecventă a toxiinfecțiilor alimentare provocate de alimentele contaminate.

ANSA menționează că alimentele crude de origine animală, precum carnea, laptele și produsele lactate, ouăle, fructele de mare și anumite fructe și legume pot găzdui această bacterie. Ea poate contamina și alte alimente care vin în contact cu carnea crudă. Obiceiurile de manevrare sigură sunt necesare pentru a împiedica bacteria de pe mîncarea crudă să provoace îmbolnăviri.

Dacă în produse, în rezultatul efectuării încercărilor de laborator, sunt depistate forme ale bacteriei, toxinele cărora prezintă pericol pentru sănătate, ele sunt distruse imediat.

Totodată, ANSA atenționează că cea mai sigură cale de a preveni contaminarea, în special în sezonul cald, este să evitați consumul de carne, ouă, brânză, lapte nepasteurizat etc. din surse incerte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău