Precizările ANRE privind cererea S.A. ”Termoelectrica” de ajustare a prețului pentru energia electrică și a tarifului pentru energia termică

  • 06 Februarie 2023 14:20
Precizările ANRE privind cererea S.A. ”Termoelectrica” de ajustare a prețului pentru energia electrică și a tarifului pentru energia termică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) vine cu precizări privind solicitarea S.A. „Termoelectrica” de majorare a prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor.

ANRE a recepționat cererea S.A. „Termoelectrica” de ajustare a prețului pentru energia electrică produsă și a tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor pentru anul 2023 și, în conformitate cu normele transparenței decizionale, a publicat-o pe pagina web, la secțiunea „Transparență decizională – proiecte supuse consultării publice”.

În continuare, în conformitate cu procedurile legale, Agenția va examina detaliat și minuțios cererea prezentată și cifrele invocate de către operator. Urmare a analizei efectuate, ANRE va adopta o decizie privind acțiunile care vor fi întreprinse în continuare, informând publicul despre acestea.

ANRE aduce asigurări că regulatorul va interveni cu ajustări a prețurilor și tarifelor în vigoare doar în cazul existenței unor premise financiar-economice pe deplin argumentate și justificate, asigurând un echilibru corect între protecția intereselor consumatorilor finali și sustenabilitatea funcționării sistemului termoenergetic, garantând cetățenilor un serviciu calitativ de asigurare cu agent termic și energie electrică în perioada rece a anului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău