ANRE suspendă ultima decizie privind majorarea prețurilor la carburanți

  • 31 Mai 2018 18:26
ANRE suspendă ultima decizie privind majorarea prețurilor la carburanți

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a dispus suspendarea ultimei decizii privind majorarea prețurilor la carburanți, adoptată pe 29 mai, până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern și Parlament.

Astfel, de vineri, 1 iunie, se va reveni la prețurile plafon de comercializare a benzinei de 19 lei și 15 bani și pentru motorină de 17 lei și 9 bani.

Prețurile plafon vor fi în vigoare până pe 12 iunie.

ANRE anunță că urmează să analizeze săptămâna viitoare informațiile prezentate și să le contrapună cu cele care au stat la baza deciziei inițiale.

Premierul Pavel Filip a transmis o solicitare către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în care cere lămuriri în ceea ce privește evoluția prețurilor la carburanți și a propus conducerii ANRE să analizeze posibilitatea suspendării ultimei decizii.

„Chiar dacă Guvernul nu are atribuții prin care poate influența în vreun fel formarea prețurilor la carburanți, prim-ministrul consideră că este important ca orice majorare să aibă motivații bine argumentate”, se spune într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit Agenției IPN, automobiliștii se mobilizează, pe o rețea de socializare, pentru un marș împotriva scumpirii carburanților, sâmbătă, 2 iunie, începând cu ora 10.00, în Piața Marii Adunări Naționale.

Prețurile plafon la carburanți sunt în creștere de mai multe săptămâni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău