ANRE atestă o tendință de stabilizare a nivelului prețurilor pentru benzină și motorină. Cât vor costa carburanții auto în weekend

  • 23 Februarie 11:28
ANRE atestă o tendință de stabilizare a nivelului prețurilor pentru benzină și motorină. Cât vor costa carburanții auto în weekend

După o perioadă în care s-au înregistrat creșteri constante ale prețurilor la carburanți, actualmente Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă o stabilizare și chiar o ușoară descreștere a acestora. Tendința respectivă se bazează exclusiv pe evoluția cotațiilor Platts înregistrate pe piețele internaționale care în ultimele zile denotă o ușoară tendință de scădere, precizează un comunicat al ANRE.

Astfel, pentru următoarele trei zile (24.02.2024-26.02.2024), prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite de ANRE la nivelul de:

- 25,11 lei/litru - pentru benzina COR 95 ( 00 bani);
- 22,96 lei/litru - pentru motorina standard (- 07 bani).

ANRE urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul extrem de transparent și garantează corectitudine maximă atât în perioadele de creștere a cotațiilor, cât și de descreștere ale acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
9
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău