ANRE anunță că nu va admite creșterea nejustificată a tarifelor energia electrică

  • 13 Decembrie 2016 12:35
ANRE anunță că nu va admite creșterea nejustificată a tarifelor energia electrică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că nu va admite creșterea nejustificată a tarifelor la serviciile de distribuție și de furnizare a energiei electrice solicitată de întreprinderile grupului Gas Natural Fenosa în Moldova.

ANRE precizează într-un comunicat că a publicat la 12 decembrie a.c. pe site-ul său cererile de majorare a tarifelor parvenite de la cele două întreprinderi ale grupului (ÎCS „RED Union Fenosa” SA și ÎCS „Gas Natural Fenosa Furnizare) pentru a oferi publicului să vină cu recomandări în termen de 15 zile lucrătoare.

După aceasta, ANRE va analiza calculele și alte informații necesare conform Metodologiilor tarifare în vigoare, urmând, potrivit legii, să ia o decizie privind prețurile și tarifele reglementate în termen de 180 de zile calendaristice de la data înregistrării cererilor.

Astfel, potrivit solicitării, făcută publică pe site-ul ANRE, începând cu 1 ianuarie 2017, tarifele de distribuție prin rețelele de 35-110 kV ar urma să fie majorate cu circa 60%.

Și tariful pentru consumatorii finali, racordați la rețelele de distribuție de tensiune joasă  urmează să se majoreze de la 1 leu și 92 de bani până la 2 lei și 19 bani pentru un kWh – o majorare de circa 14%.

Gas Natural Fenosa își motivează solicitarea prin includerea în tarif a devierilor financiare, în mărime totală de 670 milioane lei, acumulate în perioada 2015-2016 și care nu au fost luate în considerație la ultima aprobare de tarif.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău