ANRE a expediat spre publicare tarifele și prețurile la energia electrică din resurse regenerabile. Cât va costa energia verde

  • 25 Martie 2020 12:13
ANRE a expediat spre publicare tarifele și prețurile la energia electrică din resurse regenerabile. Cât va costa energia verde

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a expediat pentru publicare în Monitorul Oficial hotărârea ce vizează aprobarea tarifelor fixe și prețurilor plafon la energia electrică produsă din surse regenerabile de energie de către producătorii care vor obține statutul de producător eligibil în anul 2020, transmite IPN.

ANRE va asigura, după publicarea hotărârii, recepționarea cererilor potențialilor producători eligibili de energie electrică din surse regenerabile. Acest lucru va avea loc cu respectarea tuturor recomandărilor Comisiei pentru situații excepționale și a deciziilor aferente gradului de alertă „cod roșu” la nivel național, având în vedere situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19.


Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat, în luna februarie a acestui an, valori ale prețurilor și tarifelor fixe la energia electrică produse din resurse regenerabile după cum urmează: instalațiile fotovoltaice – 1,88 lei/kWh, instalațiile eoliene – 1,55 lei/kWh, instalațiile hidroelectrice – 0,97 lei/kWh, instalațiile de cogenerare pe biogaz – 1,84 lei/kWh și instalațiile de cogenerare pe biomasă solidă – 1,96 lei/kWh.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău