ANRE a confirmat statutul de producător pentru 25 de centrale fotovoltaice

  • 17 Iunie 2022 15:25
ANRE a confirmat statutul de producător pentru 25 de centrale fotovoltaice

25 de producători ce dețin sau urmează să dețină centralele electrice ce utilizează tehnologia fotovoltaică au primit statutul de producător eligibil din partea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Cele 25 de centrale electrice au o capacitate sumară de 18,45 MW, transmite IPN.

Depunerea cererilor pentru acest tip de tehnologie a început pe 15 aprilie 2022. Cel mai mare interes a fost din partea businessului autohton. Până în prezent au fost depuse peste 170 de solicitări de confirmare a statutului de producător eligibil, cu o capacitate sumară solicitată de peste 120 MW.

Astăzi ANRE a examinat primele 26 de cereri, înregistrate conform principiului primul venit-primul servit, iar 25 au fost aprobate. Examinarea celorlalte cereri va avea loc la una din ședințele ulterioare, în funcție de cotele disponibile și alocate de către Guvern.

Deciziile ANRE intră în vigoare după achitarea garanțiilor de bună execuție, în termen de 15 zile din momentul adoptării deciziei. În cazul în care aceste garanții nu vor fi depuse, deciziile de acordare a statutului de producător eligibil vor fi anulate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău