ANRE a aprobat noua metodologie a formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere

  • 11 Martie 2019 12:01
ANRE a aprobat noua metodologie a formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a întrunit astăzi, 11 martie, în prima ședință în noua componență și a aprobat noua metodologie a formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere. Noua metodologie urmează a fi aplicată începând cu luna martie, urmare unor modificări legislative votate de Parlament încă la finele anului trecut. Este a doua modificare a stabilirii prețurilor la produsele petroliere în ultima jumătate de an.

Potrivit noii metodologii, petroliștii vor stabili și vor modifica de sine stătător prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat reieșind din consumurile și cheltuielile aferente comercializării produselor respective, în conformitate cu standardele de contabilitate aplicabile, incluzând o rată de rentabilitate anuală prevăzută de Metodologie, dar care nu va depăși 10%.

Amintim că începând cu 2016, prețurile plafon la benzină și motorină erau stabilite de ANRE o dată la două săptămâni. În vara anului trecut au fost aprobate noi modificări potrivit cărora ANRE urma să stabilească prețurile plafon o dată la 3 luni, doar dacă erau înregistrate devieri semnificative la cotațiile petrolului pe piața internațională.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău