Anonymous publică o listă a soldaților ruși care luptă în Ucraina: „Toți trebuie judecați pentru crime de război”

  • 03 Aprilie 2022 13:20
Anonymous publică o listă a soldaților ruși care luptă în Ucraina: „Toți trebuie judecați pentru crime de război”

Anonymous a publicat duminică o listă a soldaților ruși care luptă în Ucraina. Ar fi vorba despre datele personale ale celor 120.000 de soldați ruși trimiși pe frontul din Ucraina de Vladimir Putin în așa-zisa ”operațiune militară specială”. În ultimele zile au început să apară tot mai multe dovezi ale execuțiilor comise de trupele rusești în rândul civililor, fiind vorba inclusiv de copii, bătrâni și femei.

Organizația spune că toți trebuie să fie judecați pentru crime de război, transmite HotNews.ro.

”Toți soldații care au participat la invadarea Ucrainei ar trebui să fie judecați de un tribunal pentru crime de război”.

În jur de 18.000 de soldați ruși au fost uciși de la declanșarea războiului de către Vladimir Putin, potrivit ultimului bilanț publicat duminică de Armata Ucrainei.

Trupele ucrainene au preluat controlul integral asupra regiunii Kiev, însă președintele Volodimir Zelenski avertizează că rușii vor să cucerească zona de est și sud. După retragerea rușilor, apar tot mai multe dovezi ale masacrului și execuțiilor comise de soldații ruși care ar fi ucis copii, bătrâni, bărbați și femei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
22
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău