ANOFM: Peste 1400 de refugiați ucraineni și-au găsit loc de muncă în R. Moldova, până în prezent

  • 16 Iunie 15:55
ANOFM: Peste 1400 de refugiați ucraineni și-au găsit loc de muncă în R. Moldova, până în prezent

De la începutul invaziei ruse în Ucraina și până în prezent, 1428 de cetățeni din Ucraina, dintre care 978 femei și 450 bărbați, au reușit să își găsească un loc de muncă în Republica Moldova, informează Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Potrivit ANOFM, cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în mun. Chișinău (1104), UTA Găgăuzia (59), Bălți (69).

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

De la începutul anului curent și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 158 angajatori, declarând 1536 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată, în perioada menționată, circa 182 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,06 m/s
Mon
23
Tue
27
Wed
26
Thu
23
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău