ANOFM: 75 de angajatori au beneficiat de subvenții pentru susținerea proiectelor de inițiative locale

  • 02 Iulie 20:11
ANOFM: 75 de angajatori au beneficiat de subvenții pentru susținerea proiectelor de inițiative locale

Un număr de 75 de angajatori au beneficiat anul trecut de subvenții pentru susținerea proiectelor de inițiative locale. În urma implementării acestora au fost create 113 locuri de muncă unde au fost angajați șomeri, informează MOLDPRES.

Pentru a primi finanțare parțială de lansare și extindere a afacerii, angajatorii au prezentat la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) planuri de afaceri.

Solicitat de agenție, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a subliniat că agenția implementează măsuri ce oferă suport angajatorilor pentru extinderea proiectelor de inițiative locale.

„Susținerea proiectelor de inițiative locale este o măsură activă de ocupare a forței de muncă destinată întreprinderilor în scopul stimulării creării locurilor de muncă în satele și comunele din țară. Subvenția este destinată exclusiv pentru procurarea echipamentelor tehnologice, mașinilor, utilajelor, aparatelor și instalațiilor de măsurare, control și reglare, tehnicii de calcul, mobilierului pentru dotarea spațiilor destinate activității economice pentru care s-a solicitat finanțare”, a spus Raisa Dogaru.

Mărimea subvenției prevede compensarea a 65% din cheltuielile suportate, maxim 20 de salarii medii lunare pe economie, în condițiile acoperirii de către întreprinderea beneficiară a 35% din costul proiectului. Subvențiile sunt stabilite în baza bugetului alocat pentru anul respectiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău