Annalena Baerbock promite Ucrainei ajutor pentru îndepărtarea minelor din zonele de conflict: Reconstrucția unei țări pe un teren minat nu este posibilă

  • 11 Septembrie 2022 11:07
Annalena Baerbock promite Ucrainei ajutor pentru îndepărtarea minelor din zonele de conflict: Reconstrucția unei țări pe un teren minat nu este posibilă

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a promis sâmbătă Ucrainei ajutor pentru îndepărtarea minelor din zonele de conflict, în cea de-a doua sa vizită în țară de la începerea invaziei ruse în februarie, informează DPA, potrivit Agerpres.

Ea a spus că prezența ei este menită să arate că „vom continua să fim alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie – cu livrare de arme, precum și cu sprijin umanitar și financiar”.

În timpul unei vizite la un câmp minat din Velîka Dîmerka, în apropiere de Kiev, Baerbock a declarat că deminarea este importantă pentru a face viața oamenilor mai sigură în zonele disputate.

De asemenea, Annalena Baerbock a acuzat armata rusă că a „contaminat” suburbiile Kievului cu mine și că a folosit în mod deliberat mine antipersonal pentru a ucide civili.

„În mijlocul acestui război, viața în Ucraina continuă. Urmele războiului se simt încă acolo unde nu mai circulă tancuri. De aceea, oferim, de asemenea, sprijin concret, de exemplu, în ceea ce privește deminarea. Reconstrucția unei țări pe un teren minat nu este posibilă”, a scris Baerbock, pe Twitter. 

Șefa diplomației germane urmează să aibă convorbiri cu ministrul de externe Dmitro Kuleba și cu alți oficiali în cursul zilei de sâmbătă.

„Este clar pentru mine că Vladimir Putin se bazează pe faptul că vom obosi să simpatizăm cu suferința Ucrainei. El crede că poate diviza societățile noastre cu minciuni și că ne poate șantaja cu aprovizionarea cu energie și că ne poate lua energia pentru a ne apăra împotriva acestui atac brutal asupra tuturor valorilor noastre”, a spus șefa diplomației germane, adăugând că acest lucru nu va funcționa „pentru că toată Europa știe că Ucraina apără ordinea noastră pașnică”.

Cancelarul german Olaf Scholz a vizitat Kievul la jumătatea lunii iunie, împreună cu președintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Mario Draghi și președintele român Klaus Iohannis

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău