Ani grei de închisoare pentru un bărbat acuzat de escrocherie. Promitea oamenilor ajutorul la perfectarea actelor pentru redobândirea cetățeniei române, lua banii și dispărea

  • 29 Iunie 2023 09:13
Ani grei de închisoare pentru un bărbat acuzat de escrocherie. Promitea oamenilor ajutorul la perfectarea actelor pentru redobândirea cetățeniei române, lua banii și dispărea

Un tânăr de 29 de ani a fost recunoscut culpabil pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie, fiindu-i stabilită pedeapsa de 6 ani de închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita activități legate de gestionarea mijloacelor financiare, pe un termen de 3 ani, anunță Procuratura Generală.

Inculpatul a fost învinuit de către procurori că, acesta, la 13.07.2022, la miezul zilei, în timp ce se afla în incinta Gării Feroviare din mun.Chișinău, prin inducere în eroare a unui bărbat, a primit de la acesta suma de 950 euro, sub pretextul că îl va ajuta în procedura de perfectare a actelor necesare pentru redobândirea cetățeniei române. Ulterior, după ce a primit banii de la partea vătămată, nu și-a onorat obligațiile asumate și s-a eschivat de la îndeplinirea promisiunii, fapt prin care a produs părții vătămate daune materiale considerabile.

Același inculpat, la 20.06.2022, în timp ce se afla în sectorul Centru al mun.Chișinău, prin înșelăciune, sub pretextul înlesnirii procedurii de obținere a permisului de conducere, a obținut de la un alt bărbat bani în numerar în sumă de 1150 euro, fără intenția de a-și materializa promisiunile.

Printr-o schema infracțională similară, jumătate de an mai târziu, a obținut 950 de euro de la o altă victimă.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău