ANI: Conflicte de interese și includerea datelor incomplete în declarațiile de avere

  • 29 Decembrie 2021 14:52
ANI: Conflicte de interese și includerea datelor incomplete în declarațiile de avere

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimurilor juridice ale conflictelor de interese și ale declarării averii și intereselor personale de către mai mulți subiecți ai declarării.

Astfel ANI a constatat trei conflicte de interese. Primărița unei comune din raionul Fălești a admis un conflict de interese, luând decizii și semnând acte cu persoana apropiată – concubinul, cu privire la utilizarea automobilului Dacia Logan. În aceiași localitate au fost constatate conflicte de interese și la fostul primar. Acesta a semnat acte juridice cu propria persoană, dar și cu ginerele, în vederea utilizării mijloacelor de transport de model Mercedes și Volkswagen. Ambii primari, în lipsa deciziei consiliului local, au alocat din contul primăriei mijloace bănești, pentru buna funcționare a automobilelor, în sumă de 3910 lei și respectiv 76 431 lei. 

Alt conflict de interese a fost constatat la un consilier local din raionul Căușeni, care a participat la votarea unei decizii în vederea acordării unui premiu unic fiicei sale, în calitate de șef al Bibliotecii publice din localitate. 

Alți subiecți ai declarării au admis erori la declararea averii si a intereselor. Ex-directorul Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI nu a inclus date despre veniturile obținute de la Cancelaria de Stat în anul 2016, despre veniturile soției sub formă de Royalty, cote parți din apartamentele în care locuiesc părinții și socrii acestuia și un automobil deținut de subiect în comodat din anul 2013. Materialele acumulate în cadrul controlului nu au generat suspiciuni de acțiuni infracționale din partea subiectului.

Directorul Centrului de Sănătate Ungheni a inclus date incomplete despre activele financiare în conturile curente și cele de depozit în declarațiile depuse pentru anii 2018-2020, iar un consilier din satul Copceac, UTA Găgăuzia, a inclus în declarație date incomplete despre venituri, bunuri mobile și imobile, datorii și interese personale.

Ultimii trei subiecți au fost informați despre obligativitatea depunerii declarațiilor de avere și interese personale rectificate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău