ANI a depistat o avere nedeclarată de peste un milion de lei la Igor Dodon. Instituția solicită confiscarea banilor

  • 03 Decembrie 2022 12:37
ANI a depistat o avere nedeclarată de peste un milion de lei la Igor Dodon. Instituția solicită confiscarea banilor

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, riscă o nouă cauză, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a depistat neconformități la declararea veniturilor pentru trei ani. Acesta ar fi încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale, concluzie cuprinsă în actul de constatare emis, vineri, de ANI.

Conform inspectorilor de integritate, Dodon ar fi ascuns venituri importante în anii 2017, 2018 și 2019, ceea ce a dus la crearea unor diferențe substanțiale și nejustificate, în sumă de 1 175 457,16 lei, între averea dobândită și veniturile obținute, scrie anticoruptie.md.

Conform procedurilor, actul de constatare este remis instanței de judecată, cu solicitarea de a aplica măsurile de asigurare necesare și încasarea în folosul statului a valorii averii nejustificate.

Totodată, ANI anunță despre faptul că Dodon a fost decăzut de dreptul de a exercita funcții publice, cu excepția celor elective, pentru o perioadă de 3 ani. În acest sens, socialistul a fost înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa funcții publice și funcții de demnitate publică de la data rămânerii definitive a actului de constatare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău