ANI a constatat existența unor averi nejustificate la un inspector vamal și un consilier municipal din Chișinău. Instituția propune confiscarea a peste 2 milioane de lei

  • 20 Septembrie 13:45
ANI a constatat existența unor averi nejustificate la un inspector vamal și un consilier municipal din Chișinău. Instituția propune confiscarea a peste 2 milioane de lei

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis două acte de constatare în privința a doi subiecți ai declarării averilor și intereselor personale și a membrilor de familie, stabilindu-se averi cu caracter nejustificat în valoare totală de peste 2 milioane 63 mii lei.

La un inspector principal al unui Birou Vamal și a membrilor familiei sale a fost constatată deținerea unei averi cu caracter nejustificat în valoare de 713 536 lei, avere dobândită pe parcursul anului 2021, precizează un comunicat al Agenției Naționale de Integritate.

Inspectorului vamal îi vor fi încetate raporturile de muncă după rămânerea definitivă și irevocabilă a hotărârii judecătorești prin care se va confirma existența averii nejustificate sau din data rămânerii definitive a actului de constatare.

O avere cu caracter nejustificat în valoare totală de 1 milion 349 mii 907 lei, dobândită în perioada anilor 2017-2023, a fost constatată la un consilier al Consiliului municipal Chișinău împreună cu membrii familiei.

În baza acestor două acte de constatare, cauzele vor fi transmise în instanțele de judecată competente spre examinare, în vederea dispunerii confiscării averilor nejustificate.

Subiecții declarării vizați vor fi decăzuți din dreptul de a exercita anumite funcții, fiind înscriși în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică.

Actele de constatare pot fi contestate în modul stabilit. Acestea pot fi vizualizate integral pe pagina oficială a ANI, în secțiunea – ANI interactiv, link: https://www.ani.md/ro/acte-constatare

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:5,14 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău