ANI a cerut demiterea primarului orașului Ungheni

  • 14 Ianuarie 2021 12:00
ANI a cerut demiterea primarului orașului Ungheni

Autoritatea Națională de Integritate solicită Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat declanșarea procedurii de ridicare a mandatului primarului orașului Ungheni, Alexandru Ambros.

ANI informează că actul de constatare din 2018, prin care s-a stabilit că acesta a semnat trei ordine de plată pentru firma soției sale, astfel admițând conflicte de interese, a rămas definitiv. Primarul a contestat în instanța de judecată actul emis de ANI, având câștig de cauză în instanța de fond și apel. Ulterior, ANI a depus recurs la Curtea Supremă de Justiție, care a decis să lase în vigoare actul de constatare, în mod definitiv.

Alexandru Ambros ar urma să fie decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani și va fi înscris în Registrul interdicțiilor. Totodată, ordinele de plată semnate de către primar vor fi declarate nule, mai informează ANI. Alexandru Ambros a declarat pentru portalul MoldovaCurată.md că se consideră nevinovat și va solicita CSJ revizuirea deciziei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău