Angelica Caraman: „CEC a fost informată despre 6 incidente în unele secții de vot din străinătate”

  • 20 Octombrie 11:09
Angelica Caraman: „CEC a fost informată despre 6 incidente în unele secții de vot din străinătate”

Peste 200 mii de alegători s-au prezentat la vot până la ora 10:00 - o participare similară cu cea de la scrutinul prezidențial din 2020, a constat președinta CEC, Angelica Caraman, când s-au prezentat, la fel, 7 % la ora 10:00, transmite Radio Chișinău.

„Am fost sesizați că în unele secții de votare din străinătate sunt prezente persoane ce dețin acte neconforme, pentru a fi înregistrate în calitate de reprezentanți ai competitorilor electorali. CEC a fost informată despre 6 cazuri de incidente. Dintre acestea, un caz ține de un presupus act de corupere a alegătorilor, un caz de fotografiere a buletinului de vot și alte patru incidente. Toate cazurile se investighează de Inspectoratul General de Poliție”, a spus Angelica Caraman. 

Până la ora 10:00, 2.300 de persoane au votat la cele 30 de secții deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Au fost deschise și secțiile de votare din Marea Britanie, Irlanda și Portugalia. În următoarele ore se vor deschide și secțiile de votare din Statele Unite ale Americii și Canada.

Referindu-se la procesul de vot la Moscova, președinta CEC, Angelica Caraman, a precizat că cele două secții deschise acolo au fost asigurate cu număr maxim de buletine de vot, câte 5 mii de buletine pentru fiecare tip de scrutin.  Președinta CEC a amintit că motivul deschiderii a doar două secții de votare în Rusia, este riscul major de securitate a alegătorilor și a funcționarilor electorali.

La ora 9:00, la referendum au participat 72 de mii 364 de alegători, ceea ce reprezintă 2,66% din numărul alegatorilor înscriși în listele electorale, a precizat Angelica Caraman.  Prezența la scrutinul prezidențial la ora 9, a fost de 100 de mii de alegători – 3,5%.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
12
Wed
12
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău