Angela Merkel susține că restricțiile de la începutul pandemiei i-au amintit de viața ei în RDG

  • 02 Octombrie 2020 15:16
Angela Merkel susține că restricțiile de la începutul pandemiei i-au amintit de viața ei în RDG

Angela Merkel a mărturisit vineri, în ajunul celei de a 30-a aniversări a reunificării Germaniei, că restricțiile pe care a trebuit să le impună la începutul pandemiei i-au adus aminte de viața ei în Republica Democrată Germană (RDG), relatează AFP, preluat de Agerpres.

 

"Copilăria și tinerețea mea au fost foarte prezente în mintea în această perioadă" de izolare, a afirmat cancelarul german într-un interviu pentru grupul media RND.

"În martie, a trebuit să restrângem drastic libertățile oamenilor", a reamintit ea.

"A fost vorba de restricții grave atunci când a trebuit să le spun oamenilor că nu pot circula pe stradă mai mult de două sau trei persoane din aceeași gospodărie, că nu poate avea loc nicio manifestație, că copiii nu pot să-și viziteze părinții în azilele de bătrâni", a subliniat Merkel.

"În Germania după război niciodată școlile nu au fost atât de mult timp închise", a adăugat Angela Merkel care, deși născută la Hamburg, a crescut și a trăit în RDG până la căderea zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989.

În această perioadă de pandemie de COVID-19 care limitează anumite deplasări și manifestații, Germania celebrează discret sâmbătă 30 de ani de la reunificare.

De formație om de știință, Angela Merkel, care va sărbători și ea 15 ani la putere la sfârșitul lui noiembrie, și-a început cariera în politică în siajul căderii Zidului Berlinului.

"Originile mele m-au marcat, ca de exemplu atunci când tânjeam după libertate în timpul vieții mele în RDG", a subliniat lidera conservatoare.

"Până la căderea Zidului, nu aș fi crezut niciodată că în timpul vieții mele Germania unită va deveni o realitate", a mai spus Merkel.

Când acest lucru s-a întâmplat în cele din urmă, "a fost o experiență minunată care m-a învățat că schimbarea poate fi bună și că o schimbare în bine este posibilă", a afirmat Angela Merkel.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău