Angela Merkel și-a încheiat în mod oficial mandatul de cancelar al Germaniei după 16 ani la putere

  • 27 Octombrie 2021 12:08
Angela Merkel și-a încheiat în mod oficial mandatul de cancelar al Germaniei după 16 ani la putere

Cancelarul german Angela Merkel și-a încheiat în mod oficial mandatul de cancelar al Germaniei, punând astfel capăt unei perioade de aproape 16 ani în care a condus țara și unei prodigioase cariere în slujba Germaniei și a Europei. După 15 ani și 331 de zile (numărătoarea continuă), șefa guvernului federal va continua să asigure interimatul până când forțele politice vor ajunge la un acord privind formarea unui nou cabinet și numirea unui nou cancelar, scrie caleaeuropeana.ro.

“După încă 4 ani de guvernare, președintele federal Frank-Walter Steinmeier i-a înmânat în mod oficial cancelarului Merkel certificatul de eliberare din funcție. De asemenea, miniștrii au primit certificatele de eliberare din funcție”, a transmis guvernul german într-un comunicat,potrivit sursei citate

Guvernul de la Berlin a publicat și o fotografie de la Palatul prezidențial Bellevue în care Merkel și miniștrii federali, inclusiv potențialul viitor cancelar Olaf Scholz, au primit certificatele de eliberare din funcție din partea președintelui Steinmeier.

Potrivit Bundesregierung, asemenea cutumei constituționale, președintele federal a cerut cancelarului și cabinetului său să continue activitatea guvernamentală până la numirea unui nou guvern federal.

Germania se îndreaptă cu pași concreți mai aproape de formarea noului guvern, după ce SPD, Verzii și Liberalii au ajuns la un acord preliminar pentru formarea primului cabinet post-Merkel, creând premisele unei așa numite coaliții “semafor”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău