Angela Merkel și Emmanuel Macron vorbesc despre reforma urgentă a Schengen

  • 11 Noiembrie 2020 09:20
Angela Merkel și Emmanuel Macron vorbesc despre reforma urgentă a Schengen

Efectul atacurilor teroriste: Angela Merkel și Emmanuel Macron cer o reformă urgentă a sistemului de frontiere deschise al spațiului Schengen.

Angela Merkel a declarat că este urgent ca Europa să reformeze sistemul de frontieră deschisă al spațiului Schengen în contextul atacurilor teroriste recente.

„Vreau să menționez sistemul de intrare-ieșire din spațiul Schengen, care ar trebui să fie gata în 2022”, a spus cancelarul german, după o întâlnire cu alți lideri europeni. „Este vital să știm cine intră și cine părăsește spațiul Schengen”, a completat ea, potrivit Mediafax.

Aproape simultan a susținut declarații pe aceeași temă și președintele francez. Amenințarea terorismului este o realitate europeană care are nevoie de un răspuns coordonat și rapid, a declarat Emmanuel Macron.

Macron a mai spus reporterilor că Europa trebuie să lucreze la o reconsiderare a frontierei deschise a spațiului său Schengen.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, președintele Consiliul European, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, participă marți la un minisummit UE pe tema reacțiilor la atacurile teroriste din Franța și Austria.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău