Angela Merkel: Remarca privind cele 30 de zile pentru Brexit a fost pentru a sugera timpul scurt

  • 23 August 2019 09:06
Angela Merkel: Remarca privind cele 30 de zile pentru Brexit a fost pentru a sugera timpul scurt

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că nu a oferit Marii Britanii 30 de zile pentru a găsi o soluție pentru problema de la granița irlandeză, ci a dorit să scoată în evidență timpul scurt până la ieșirea țării din Uniunea Europeană, conform Reuters, preluat de Agerpres.

„Am spus că ceea ce poate fi îndeplinit în doi sau trei ani poate fi îndeplinit și în 30 de zile. Mai bine spus, ar putea fi îndeplinit până la data de 31 octombrie”, a declarat Merkel.

„Nu este vorba de 30 de zile. Cele 30 de zile erau un exemplu pentru a evidenția timpul scurt, deoarece Marea Britanie dorește să iasă din UE în data de 31 octombrie”, a adăugat cancelarul german.

Cancelarul german Angela Merkel sugerase, cu ocazia întrevederii cu Boris Joshnson, că s-ar putea încerca găsirea unei soluții pentru frontiera irlandeză în 30 de zile.

„Am spus că cel mai probabil vom găsi o soluție în doi ani. Dar am putea găsi una și în 30 de zile, de ce nu?”, a transmis Merkel.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat în mai multe rânduri că problema graniței dintre Irlanda și Irlanda de Nord trebuie rezolvată pentru a accepta Acordul Brexit negociat de predecesorul său, Theresa May.

În urma întâlnirii de miercuri cu cancelarul german, Johnson a transmis că Merkel i-a oferit 30 de zile pentru a veni cu o soluție privind frontiera irlandeză.

Președintele francez Emmanuel Macron a clarificat joi situația, în urma întâlnirii cu prim-ministrul britanic.

Președintele Franței a insistat că Acordul Brexit elaborat de Bruxelles cu Guvernul Theresa May nu va fi renegociat. Soluția pentru frontiera irlandeză "poate fi identificată doar în cadrul care a fost negociat, dar acest lucru nu se va putea întâmpla în 30 de zile", a subliniat Macron.

Sursa:A

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău