Angela Merkel | Nu există nicio alternativă la legea ''dură'' privind combaterea coronavirusului care a intrat în vigoare sâmbătă în Germania

  • 24 Aprilie 2021 18:55
Angela Merkel | Nu există nicio alternativă la legea ''dură'' privind combaterea coronavirusului care a intrat în vigoare sâmbătă în Germania

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că judecând după experiența altor țări europene nu există nicio alternativă la legea ''dură'' privind combaterea coronavirusului care a intrat în vigoare sâmbătă în Germania, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Legea cunoscută sub numele de ''frână de urgență'' impune restricții uniforme privind coronavirusul, cum ar fi restricții pe timp de noapte, în zonele în care infecțiile se răspândesc rapid.

''Nicio țară care a reușit să rupă al treilea val al pandemiei și apoi a revenit la măsuri de relaxare nu a realizat aceasta fără măsuri dure, cum ar fi restricții pe timp de nopate'', a declarat Angela Merkel în mesajul său video săptămânal. De aceea, Germania ''nu poate să evite măsurile'', a spus ea.

Legea, aprobată săptămâna aceasta de parlament, este amplu dezbătută deoarece permite guvernului federal să înlocuiască deciziile la nivel de land, o schimbarea cheie a relației dintre guvernul federal și cele din landuri.

Până în prezent, aproximativ 7% dintre cetățenii din Germania au fost vaccinați complet. Procentajul de persoane care au primit prima doză de vaccin era de 22% sâmbătă, potrivit Institutului Robert Koch pentru controlul bolilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău