Angela Merkel, hotărâtă să prevină repetarea crizei migrației în Europa: ''2020 nu este 2015''

  • 09 Martie 2020 18:21
Angela Merkel, hotărâtă să prevină repetarea crizei migrației în Europa: ''2020 nu este 2015''

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, este hotărâtă să prevină repetarea crizei refugiaților în Europa, care a înregistrat punctul său culminant în 2015, informează dpa, preluat de Agerpres.

"2020 nu este 2015", a spus Merkel în timpul forumului economic de la Berlin la care participă și premierul grec Kyriakos Mitsotakis, a cărui țară se confruntă cu o creștere accelerată a numărului de sosiri de migranți după ce țara vecină Turcia a declarat că și-a deschis frontierele, la 29 februarie, pentru ca aceștia să plece spre UE.

Merkel i-a asigurat pe cetățeni că politicienii organizează numeroase întâlniri de lucru pentru a găsi o soluție la această problemă și a ține migrația sub control, obiectiv care până acum nu a dezbinat statele membre ale UE.

Merkel a calificat acțiunile Turciei drept "inacceptabile".

Erdogan a anunțat pe 29 februarie că granița Turciei cu UE este deschisă pentru migranți, ceea ce reprezintă o încălcare a acordului dintre Ankara și blocul comunitar.

Reprezentanții UE l-au acuzat în mod repetat pe președintele turc că vrea să șantajeze comunitatea internațională și să folosească criza migranților în acest scop.

Mii de migranți s-au îndreptat recent spre granița Turciei cu Grecia, unde trupele elene de frontieră i-au împiedicat să treacă.

Acordul UE-Turcia din 2016 prevede ca Ankara să prevină migrația ilegală spre blocul comunitar. În schimb, UE a promis șase miliarde de euro pentru îngrijirea refugiaților sirieni din Turcia. 

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău