Angela Merkel dorește să colaboreze cu China în privința producției și aprobării reciproce de vaccinuri anti-COVID

  • 28 Aprilie 2021 16:27
Angela Merkel dorește să colaboreze cu China în privința producției și aprobării reciproce de vaccinuri anti-COVID

Cancelarul german Angela Merkel a propus o colaborare cu China în privința producției și aprobării reciproce a vaccinurilor anti-COVID, pentru contracararea pandemiei de coronavirus, informează Agerpres, preluat de Agerpres.

„Nu putem stăpâni această pandemie decât în comun”, a declarat Merkel la Berlin, în cadrul unei conferințe online cu premierul chinez Li Keqiang. „China și Germania pot juca un rol semnificativ aici”, a adăugat cancelarul german.

Merkel a cerut discuții deschise privind producția de vaccinuri și o aprobare bilaterală acolo unde este posibil, „cel puțin cu Organizația Mondială a Sănătății pentru a câștiga lupta împotriva virusului”.

La rândul său, prim-ministrul chinez Li Keqiang a recunoscut diferențe de puncte de vedere în relațiile cu Germania, în timpul discuțiilor online cu cancelarul Angela Merkel.

„China și Germania au opinii diferite cu privire la anumite chestiuni. Acesta este un fapt obiectiv”, a declarat Li la începutul discuțiilor online între cele două țări.

Atât timp cât ambele părți „respectă interesele de bază” și comunică „pe baza tratamentului egal și a non-interferenței reciproce în afacerile interne”, ele ar putea crea condiții favorabile pentru a continua cooperarea fără probleme, a adăugat oficialul chinez.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău