Angela Merkel consideră „problematică” închiderea conturilor lui Donald Trump de pe Twitter și Facebook

  • 11 Ianuarie 2021 19:39
Angela Merkel consideră „problematică” închiderea conturilor lui Donald Trump de pe Twitter și Facebook

Cancelarul german Angela Merkel consideră „problematică” închiderea de către Facebook, Twitter și alte rețele de socializare a conturilor președintelui SUA în exercițiu Donald Trump, informează Agerpres.

„Se poate interfera în libertatea de exprimare, dar în limitele definite de legislator, nu prin decizia conducerii unei companii”, a declarat la o conferință de presă purtătorul de cuvânt al guvernului german Steffen Seibert.

„Din acest motiv, cancelarul (Merkel) consideră problematică închiderea definitivă a conturilor președintelui american pe rețelele de socializare”, a adăugat acesta.

Chiar dacă platformele de internet „au o mare responsabilitate” și „nu trebuie să rămână fără reacție” în fața conținuturilor cu mesaje de ură sau violență, legislatorul ar trebui să „definească un cadru în care se poate face comunicarea pe rețelele sociale”, explică purtătorul de cuvânt al guvernului german.

Seibert a apreciat favorabil practica recentă a rețelelor de socializare de a adnota mesajele lui Trump, cu referiri la veridicitatea lor, întrucât „minciunile și incitările la violență sunt evident foarte problematice”.

După violențele produse miercuri în urma intrării simpatizanților săi în clădirea Capitoliului, rețelele de socializare Twitter și Facebook i-au suspendat conturile președintelui Trump, iar ulterior au anunțat că i le închid pe termen nedefinit. El a postat apoi de contul oficial de Twitter al președinției SUA, @POTUS, dar mesajele sale au fost șterse imediat.

Mai mult, marile companii de internet Alphabet, Google sau Amazon au blocat descărcarea aplicației Parler, folosită de simpatizanții lui Trump, alte companii mai mici, cum ar fi Twitch, Snapchat, Reddit, Shopify și TikTok restricționând de asemenea mesajele președintelui republican.

Trump a promis că nu va fi redus la tăcere și că va face curând un anunț. Potrivit Reuters, singurele sale modalități de a se adresa simpatizanților săi rămân acum unele posturi TV mai prietenoase, respectiv Fox News, OAN și Newsmax, rețele sociale mai puțin cunoscute, precum Gab sau MeWe, platforme video ca Rumble și DLive sau website-uri de știri alternative celor din media mainstream, precum American Media Periscope.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău